Strk

Bio

Zgodba ansambla Štrk se je pričela davnega leta 1994, prva zasedba pa je štela šest članov. S pevcem Darkom Keglom smo izdali prvo zgoščenko (in takrat še kaseto). Poleg izvrstnih inštrumentalistov smo skozi leta imeli priložnost sodelovanja z odličnimi pevkami. Vika Kolarič je zamenjala Darka, nato sta peli še Maja Oderlap in Nataša Janžek. V novi, pomlajeni zasedbi, pa prepeva Vanja Fekonja.

Ansambel Štrk je do danes izdal 5 albumov

Štrki svoje pesmi redno predstavljamo na različnih festivalih. Lahko se pohvalimo z velikim številom nagrad in priznanj iz Števerjana, Festivala narečnih popevk, festivala Slovenska polka in valček, iz Ptujskega festivala in še bi lahko naštevali. Izvirnost ansambla so skladbe, ki opevajo pokrajino ob Muri in življenje ljudi, ki tukaj živijo.

NOVO – Video – NOVO

Posneli smo videospot za novo pesem z naslovom Ko hiša po kruhu diši.
Avtor melodije in aranžmaja je Martin Juhart, avtor besedila pa Igor Pirkovič.

Video

Izvajamo glasbo za vse priložnosti (vrtne veselice, poroke, maturantski plesi, razni elitni plesi, zaključki…). Naš repertoar zajema zelo široko paleto različnih stilov glasbe, kar je odvisno od vrste in kraja prireditve. Izkušnje smo si nabirali širom po Sloveniji in tujini (Avstrija, Nemčija, Italija…).

Video

Video