Strk

Bio

Zgodba ansambla Štrk se je pričela davnega leta 1994, prva zasedba pa je štela šest članov. S pevcem Darkom Keglom smo izdali prvo zgoščenko (in takrat še kaseto). Poleg izvrstnih inštrumentalistov smo skozi leta imeli priložnost sodelovanja z odličnimi pevkami. Vika Kolarič je zamenjala Darka, nato so še pele Maja Oderlap, Nataša Janžek, Vanja Fekonja, ter Ksenija Šašek. V novi, pomlajeni zasedbi, prepeva Eva Šolinc.

Ansambel Štrk je do danes izdal 5 albumov

Štrki svoje pesmi redno predstavljamo na različnih festivalih. Lahko se pohvalimo z velikim številom nagrad in priznanj iz Števerjana, Festivala narečnih popevk, festivala Slovenska polka in valček, iz Ptujskega festivala in še bi lahko naštevali. Izvirnost ansambla so skladbe, ki opevajo pokrajino ob Muri in življenje ljudi, ki tukaj živijo.

Izvajamo glasbo za vse priložnosti (vrtne veselice, poroke, maturantski plesi, razni elitni plesi, zaključki…). Naš repertoar zajema zelo široko paleto različnih stilov glasbe, kar je odvisno od vrste in kraja prireditve. Izkušnje smo si nabirali širom po Sloveniji in tujini (Avstrija, Nemčija, Italija…).

NOVO – Video – NOVO

MED SONCEM IN VALOVI

Posneli smo videospot za novo pesem z naslovom Med soncem in valovi.

Avtor besedila in melodije je Igor Pirkovič, avtor priredbe pa Aleš Zibelnik.

KO HIŠA PO KRUHU DIŠI

 

JURKA, ŠMARNICA, KLINTON – NOVA VERZIJA

ŽELIM SI ŽELIM

 

STARI JAGER